Flag

Jarní čokoládový dort

asi 12 porcí
Jednoduché
90
Jarní čokoládový dort ozdobený marcipánem nejen pro nedělní pohodu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Dort můžeme ozdobit jedlými jarními květy, jako jsou fialky, sedmikrásky nebo měsíček.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1,5 KLinstantní káva
350 mlvoda vroucí
250 gmáslo
200 gčokoláda hořká kvalitní 70 %
250 gmoučkový cukr
3 ksvejce slepičí
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
240 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
0,25 KLsůl
Na polevu
200 gčokoláda hořká kvalitní 70 %
200 mlsmetana ke šlehání 33%
1 KLmáslo
Na ozdobení
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse zalijeme kávu vroucí vodou. Přidáme na kostky nakrájené máslo, nalámanou čokoládu a cukr a metličkou vymícháme dohladka. Poté přidáme vejce, vanilkovou pastu a mouku smíchanou s droždím, kakaem a solí a důkladně zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastrůlku ve vodní lázni. Přidáme smetanu a máslo a vymícháme dohladka. Polevou potřeme povrch vychladlého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Povrch dortu dozdobíme vajíčky vymodelovanými z marcipánu, která můžeme obarvit potravinářským barvivem.

Náš tip

  • Dort můžeme ozdobit jedlými jarními květy, jako jsou fialky, sedmikrásky nebo měsíček.