Flag

Jarní jablečný koláč

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
Jarní jablečný koláč
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
2 ksvejce slepičí
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
60 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 kgjablek
3 PLcitrónová šťáva (z 1 citrónu)
150 mlvoda
150 gcukr
2 balíčkyNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
vejce slepičí
Na ozdobení
400 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda hořká strouhané
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a krátce na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do většího hrnce, přidáme šťávu, vodu, cukr, pudingy a vejce a za stálého míchání přivedeme do varu. Povaříme asi 3 minuty, poté necháme mírně vychladnout.

4

Korpus vyjmeme z formy, odstraníme papír na pečení a položíme na podnos. Kolem korpusu přiložíme očištěný okraj formy. Náplň naneseme na korpus, uhladíme a vložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu se smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku rozetřeme na náplň a posypeme strouhanou čokoládou.