Flag

Jarní meruňkový dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
50
Osvěžující
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
150 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
75 gmáslo nebo margarín (změklé)
Na náplň
480 gkompot meruňkový (po odkapání)
2 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
200 gcukr
500 mlmléko polotučné
500 gtvaroh polotučný
Na ozdobení
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlšťáva z kompotu
2 zarovnané PLcukr
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme 2/3 těsta a vložíme na dno vymazané formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme delší váleček a rukou přitlačíme k okraji formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm. Formu uložíme asi na 20 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot a šťávu přitom zachytíme. Pudingy připravíme podle návodu na obale, avšak s 200 g cukru a 500 ml mléka. Do horkého pudingu ihned metličkou vmícháme tvaroh a náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.

3

Na povrch naskládáme meruňky nakrájené na plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Dort necháme vychladnout.

5

Na ozdobení připravíme Dort-želé se šťávou z kompotu a cukrem podle návodu na obale a naneseme na meruňky. Uložíme do chladničky a necháme zatuhnout.