Flag

Jarní ovocný koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Osvěžující
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Koláč lze připravit z jakéhokoli sezónního ovoce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Přísady

Na těsto
125 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksvejce slepičí
3 zarovnané PLolej
Na náplň
asi 350 ghroznové víno (bílé, bez pecek)
5 kusůkiwi
limetka
3 zarovnaná KLdžem z červeného rybízu
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnaná KLcukr
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce a olej a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme nejdříve krátce na nejnižším stupni a poté na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus vyklopíme na podnos a necháme zchladnout.

3

Na přípravu náplně omyjeme hroznové víno, kiwi oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Limetky omyjeme, zbavíme kůry a vyfiletujeme je. Hroznové víno, měsíčky kiwi a filátka z limetek smícháme a naneseme je na korpus potřený džemem. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Hotové želé naneseme na ovoce a necháme ztuhnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem podle návodu na obale. Naneseme ji do cukrářského sáčku a koláč ozdobíme. Koláč do podávání uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Tip: Koláč lze připravit z jakéhokoli sezónního ovoce.