Flag

Jarní sluníčko

asi 9 porcí
Jednoduché
45
přivítejme jaro
Přísady
Příprava
Náš tip
Sluníčko můžeme pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným s Vanilkovým cukrem Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažné
120 mlolej
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KLAroma rumové Dr. Oetker
Na náplň
150 gšvestková povidla
Na potření
žloutek
1 zarovnaná PLmléko polotučné
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse směs na buchty s přibaleným droždím. Přidáme vodu, olej, vanilínový cukr, aroma a vše důkladně ručně vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na výšku asi 1 cm a rozkrájíme na 9 čtverců. Do středu každého čtverce naneseme povidla a okraje těsta spojíme stlačením.

3

Buchty poskládáme na vymazaný plech spojem dolů do tvaru sluníčka. Z poloviny zbylého těsta vytvoříme 3 válečky, spleteme copánek a umístíme ho doprostřed sluníčka. Zbylým těstem dozdobíme sluníčko podle vlastní fantazie.

4

Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

5

Upečené sluníčko necháme vychladnout.

Náš tip

  • Sluníčko můžeme pocukrovat moučkovým cukrem smíchaným s Vanilkovým cukrem Dr.Oetker.