COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jednoduchý jahodový dort

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Na každou oslavu a vždy potěší

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jednoduchý jahodový dort

Na těsto:

100 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker
100 g máslo nebo margarínu změklého
3 ks vejce

Na krém:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr.Oetker
400 ml mléko polotučné
2 zarovnaná PL cukr

Na náplň:

500 g jahody
2 balíčky Dort-želé červené Dr.Oetker
500 ml voda
3 PL cukr

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, máslem a vejci elektrickým ručním šlehačem nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 2 minuty. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 20 min.

2

Korpus necháme vychladnout. Pak nožem uvolníme okraj formy a korpus přendáme na servírovací talíř. Kolem korpusu připevníme očištěný okraj z dortové formy.

3

Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu, ale pouze se 400 ml mléka a cukrem. Uvařený puding necháme 15 minut zchladnout a poté rozetřeme na korpus. Necháme zcela vychladnout.

4

Jahody nakrájíme na silnější podélné plátky a vyskládáme je od středu dortu (tvoříme kruhy z jahod). Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Polijeme jím jahody a necháme ztuhnout. Po úplném ztuhnutí uvolníme nožem okraj formy a sundáme ho z dortu.

Nutriční hodnoty na recept Jednoduchý jahodový dort

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 886kJ
211kcal
521kJ
124kcal
Tuky 9.4g 5.5g
Sacharidy 29g 17g
Bílkoviny 4.4g 2.6g
0 Záložka