Flag

Kakaový beránek

12 porcí
Jednoduché
90
Tradiční beránek nesmí chybět na žádném velikonočním stole. Vyzkoušejte voňavého beránka s Holandským kakaem a Třtinovým cukrem citrónovým Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch beránka můžeme pocukrovat nebo polít Polevou tmavou nebo světlou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na beránka

Přísady

Na těsto
125 mlsmetana ke šlehání 33%
30 gHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
1 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
5 ksžloutek
200 gmoučkový cukr
200 gmáslo změklé
5 kusůbílek
špetkasůl
280 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku smícháme smetanu s kakaem a třtinovým cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Poté zašleháme smetanu s kakaem. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 60 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Beránka necháme asi 20 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch beránka můžeme pocukrovat nebo polít Polevou tmavou nebo světlou Dr. Oetker.