COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelové větrníky

(0)
5 5 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelné

asi 22 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelové větrníky

Na těsto:

250 ml voda
100 ml olej
špetka sůl
200 g hladká mouka
5 ks vejce

Na vanilkový krém:

200 ml mléko polotučné
75 g cukr krupice
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na karamelovou šlehačku:

350 - 375 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme olej a sůl a vsypeme mouku. Za stálého míchání připravíme těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme z plotny. Přidáváme vejce a vyšleháme dohladka.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme věnečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotevíráme!

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Na přípravu vanilkového krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně vmícháme do vychladlého pudingu.

4

Na přípravu karamelové šlehačky vyšleháme smetanu dotuha a vmícháme cukry.

5

Upečené větrníky ihned rozřízneme a necháme vychladnout.

6

Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém, na něj karamelovou šlehačku a přiklopíme vrchní díl větrníku.

Nutriční hodnoty na recept Karamelové větrníky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 867 kJ
207 kcal
1043 kJ
249 kcal
Tuky 15.45 g 18.61 g
Sacharidy 13.58 g 16.36 g
Bílkoviny 3.83 g 4.61 g