COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelové větrníky

(0)
5 4 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Neodolatelné

O nás 22 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelové větrníky

Na těsto:

250 ml voda
100 ml olej
špetka sůl
200 g hladká mouka
5 ks vejce

Na vanilkový krém:

200 ml mléko polotučné
75 g cukr krupice
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na karamelovou šlehačku:

350 - 375 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme olej a sůl a vsypeme mouku. Za stálého míchání připravíme těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme z plotny. Přidáváme vejce a vyšleháme dohladka.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme věnečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotevíráme!

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 30 Minuty

3

Na přípravu vanilkového krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně vmícháme do vychladlého pudingu.

4

Na přípravu karamelové šlehačky vyšleháme smetanu dotuha a vmícháme cukry.

5

Upečené větrníky ihned rozřízneme a necháme vychladnout.

6

Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém, na něj karamelovou šlehačku a přiklopíme vrchní díl větrníku.

Nutriční hodnoty na recept Karamelové větrníky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 867kJ
207kcal
1043kJ
249kcal
Tuky 15.45g 18.61g
Sacharidy 13.58g 16.36g
Bílkoviny 3.83g 4.61g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek