COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelový dezert

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Osvěžující

asi 4 porce

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelový dezert

Ještě potřebujeme:

dezertní skleničky

Na krém:

250 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mascarpone
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

Na ozdobení:

mango
8 ks karamelové sušenky
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 PL cukr

preparation

příprava

1

V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu dotuha. Do ušlehané smetany postupně zašleháváme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni mascarpone a karamelový cukr.

2

Mango očistíme, nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do sklenic. Lžící rozdělíme krém do skleniček. Karamelové sušenky podélně vložíme po stěnách sklenek do krému tak, aby polovina sušenky byla ponořena do krému.

3

V míse vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha, naplníme do cukrářského sáčku a ozdobíme na krém. Dozdobíme mangem.

Rychlý a jednoduchý dezert bez pečení, hodí se i na slavnostní příležitost. Skvělá chuť se snoubí s lehkou šlehačkou a smetanovou chutí mascarpone.

Nutriční hodnoty na recept Karamelový dezert

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 3040 kJ
726 kcal
1491 kJ
356 kcal
Tuky 51.72 g 25.35 g
Sacharidy 20.15 g 9.88 g
Bílkoviny 5.71 g 2.80 g