COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelový dezert

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Osvěžující

asi 4 porce

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelový dezert

Ještě potřebujeme:

dezertní skleničky

Na krém:

250 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mascarpone
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

Na ozdobení:

mango
8 ks karamelové sušenky
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 PL cukr

preparation

příprava

1

V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu dotuha. Do ušlehané smetany postupně zašleháváme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni mascarpone a karamelový cukr.

2

Mango očistíme, nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do sklenic. Lžící rozdělíme krém do skleniček. Karamelové sušenky podélně vložíme po stěnách sklenek do krému tak, aby polovina sušenky byla ponořena do krému.

3

V míse vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha, naplníme do cukrářského sáčku a ozdobíme na krém. Dozdobíme mangem.

Rychlý a jednoduchý dezert bez pečení, hodí se i na slavnostní příležitost. Skvělá chuť se snoubí s lehkou šlehačkou a smetanovou chutí mascarpone.

Nutriční hodnoty na recept Karamelový dezert

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 3040 kJ
726 kcal
1491 kJ
356 kcal
Tuky 51.72 g 25.35 g
Sacharidy 20.15 g 9.88 g
Bílkoviny 5.71 g 2.80 g