Klasická třená bábovka

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Klasické pečení jako od babičky

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Klasická třená bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 ks žloutek
200 g moučkový cukr
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
300 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
5 ks bílek
150 - 200 g rozinky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a olej a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta a nakonec opatrně přidáme rozinky. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 - 50 minut

2

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Klasická třená bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 959 kJ
229 kcal
1746 kJ
417 kcal
Tuky 9.52 g 17.31 g
Sacharidy 35.28 g 64.14 g
Bílkoviny 2.07 g 3.77 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám