COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Klasická třená bábovka

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Klasické pečení jako od babičky

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Klasická třená bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 ks žloutek
200 g moučkový cukr
2 PL voda
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
300 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 ml olej
5 ks bílek
150 - 200 g rozinky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a olej a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta a nakonec opatrně přidáme rozinky. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 - 50 minut

2

Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Klasická třená bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 959 kJ
229 kcal
1746 kJ
417 kcal
Tuky 9.52 g 17.31 g
Sacharidy 35.28 g 64.14 g
Bílkoviny 2.07 g 3.77 g