Flag

Koláč s hruškami a ostružinami

asi 12 porcí
Jednoduché
120
Podzimní kombinace kynutého koláče s Droždím Dr. Oetker a ovocem přímo ze zahrádky.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
220 gmouka polohrubá
0,5 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
20 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
1 PLolej
100 mlmléko polotučné vlažné
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
1 PLDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1 ksvejce slepičí
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 PLmoučkový cukr
Na obložení a potření
600 ghrušky zralé (oloupané a nakrájené na plátky)
citrónová šťáva z ½ citrónu
125 gostružiny
1 balíčekTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce, olej a mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s pudingovým práškem, vejcem vanilkovým a moučkovým cukrem a metličkou vymícháme dohladka.

3

Nakynuté těsto vyválíme na plát a vyložíme jím dno i okraje vymazané a moukou vysypané formy. Náplň naneseme na těsto a uhladíme.

4

Na povrch rozložíme plátky hrušek, ostružiny a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

5

Koláč necháme vychladnout.