COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Koláč s jablečnou růžicí

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

kouzelné, protože s Droždím Dr.Oetker se vždy povede

asi 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Koláč s jablečnou růžicí

Na těsto:

150 ml mléko polotučné
125 g máslo změkklé, nebo margarín
500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
75 g cukr
2 ks vejce

Na náplň:

50 g máslo
1 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
900 g jablka

Na potření:

5 PL džem meruňkový

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme vejce, mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo a vmícháme aroma. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.

3

Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát 35x30 cm. Plát potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem s aroma a nakrájíme na 5 stejných pruhů 30x7 cm. Na každý pruh těsta naskládáme plátky jablek a lehce přitlačíme tak, aby na horním okraji přesahovaly asi o 1 cm. První pruh zavineme z kratší strany a položíme svisle do středu vymazané formy. Zbývající pruhy ovineme kolem středu. Koláč zakryjeme papírem na pečení, aby příliš nezhnědl. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 60 min.

4

Ještě horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky zahřátým džemem a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Koláč s jablečnou růžicí

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1494kJ
356kcal
882kJ
210kcal
Tuky 14g 8.5g
Sacharidy 53g 31g
Bílkoviny 7.1g 4.2g
0 Záložka