COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehká citrónová roláda

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

osvěžující zákusek

1 roláda

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehká citrónová roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
cukrářský sáček se slabou trubičkou
cukrářský sáček se slabou trubičkou

Na těsto:

4 ks žloutek
50 g cukr
2 PL citrónová kůra (z 1/2 poloviny chemicky neošetřeného citrónu)
4 ks bílek
50 g cukr
100 g hladká mouka

Na náplň:

250 g jogurt bílý polotučný
80 g cukr
3 PL citrónová šťáva (z 1 citrónu)
2 PL citrónová kůra (nastrouhaná z 1/2 chemicky neošetřeného citrónu)
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné
360 g mandarinky

Na ozdobení:

6 zarovnaných PL moučkový cukr
2 KL citrónová šťáva
trochu mandarinky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme žloutky, cukr a citrónovou kůru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Bílky s cukrem ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a společně s moukou zlehka ručně vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 12 Minuty

2

Plát piškotového těsta ihned vyklopíme na papír vysypaný moučkovým cukrem. Papír, na kterém se roláda pekla lehce potřeme vodou, opatrně stáhneme a korpus zakryjeme vlhkou utěrkou.

3

Na přípravu náplně dobře promícháme jogurt s cukrem a citrónovou šťávou a kůrou. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a zamícháme do jogurtové hmoty. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.

4

Náplň vložíme asi na 15 minut do chladničky. Když začne náplň mírně tuhnout potřeme vychladlý plát piškotového těsta, na povrch naskládáme mandarinky, roládu srolujeme a na 2 hodiny uložíme do chladničky.

5

Na ozdobení vymícháme ručně nebo elektrickým ručním šlehačem moučkový cukr s citrónovou šťávou do bílé husté polevy a naplníme do cukrářského sáčku se slabou trubičkou nebo kornoutu z papíru na pečení. Roládu ozdobíme polevou a poklademe plátky mandarinek.

Nutriční hodnoty na recept Křehká citrónová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 10689kJ
2553kcal
745kJ
178kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek