COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehké obalované pečivo

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

rychlá příprava k odpolednímu posezení

asi 50 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehké obalované pečivo

Na těsto:

350 g hladká mouka
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
0,5 balení Droždí pekařské čerstvé Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
3 PL smetana ke šlehání 33%

Na posypání:

100 g moučkový cukr
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, vanilkový cukr, nadrobíme droždí, přidáme máslo nebo margarín a smetanu a vše ručně zpracujeme do hladkého lesklého těsta.

2

Těsto mírně podsypeme moukou, pomocí válečku rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme malé tvary.

3

Pečivo dáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 20 minut

4

Po upečení opatrně sejmeme z plechu (pozor pečivo je velmi křehké) a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru rozmíchaném s dření z vanilkového lusku.

Nutriční hodnoty na recept Křehké obalované pečivo

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 293 kJ
70 kcal
1959 kJ
468 kcal
Tuky 4.37 g 29.15 g
Sacharidy 7.01 g 46.73 g
Bílkoviny 0.82 g 5.49 g