COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehké obalované pečivo

Přísady

Přísady

na recept Křehké obalované pečivo

Na těsto:

350 g hladká mouka
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
0,5 balení Droždí pekařské čerstvé Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
3 PL smetana ke šlehání 33%

Na posypání:

100 g moučkový cukr
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, vanilkový cukr, nadrobíme droždí, přidáme máslo nebo margarín a smetanu a vše ručně zpracujeme do hladkého lesklého těsta.

2

Těsto mírně podsypeme moukou, pomocí válečku rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme malé tvary.

3

Pečivo dáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

4

Po upečení opatrně sejmeme z plechu (pozor pečivo je velmi křehké) a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru rozmíchaném s dření z vanilkového lusku.

Nutriční hodnoty na recept Křehké obalované pečivo

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 293kJ
70kcal
1959kJ
468kcal
Tuky 4.37g 29.15g
Sacharidy 7.01g 46.73g
Bílkoviny 0.82g 5.49g
(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

rychlá příprava k odpolednímu posezení

O nás 50 porcí

snadná příprava 40 minut

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek