COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehké skořicové placičky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

voňavé

asi 24 - 26 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehké skořicové placičky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

100 g mandle oloupaných a opražených
250 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g cukr třtinový
150 g máslo změklého
1 ks vejce

Na posypání:

2 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta oloupané mandle opražíme a necháme vychladnout.

2

Do mísy vložíme mouku a přidáme kypřící prášek, mandle, cukr, máslo a vejce. Vypracujeme ručně tuhé těsto, které rozdělíme na 24 až 26 kousků. Z každého kousku v dlani uhněteme kuličku, kterou dlaní zmáčkneme na placičku o průměru asi 6 cm (výška asi 2 cm).

3

Placičky obalujeme ve skořicovém cukru a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 - 20 minut

4

Upečené placičky posypeme zbylým skořicovým cukrem a necháme je na mřížce vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Křehké skořicové placičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 515 kJ
123 kcal
1905 kJ
455 kcal
Tuky 7.50 g 27.77 g
Sacharidy 12.09 g 44.76 g
Bílkoviny 2.20 g 8.15 g