Flag

Kynutá bábovka

12 porcí
Středně obtížné
20
S povidly, rozinkami, skořicí a medem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
450 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
30 gmáslo rozpuštěné
250 mlmléko polotučné vlažné
Na náplň
200 gšvestková povidla
50 grozinky namočené v rumu
špetkaskořice
Na potření
trochumed
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Do mísy prosejeme mouku a přidáme droždí, sůl, moučkový cukr, vanilínový cukr, kůru, vejce, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Vše důkladně promícháme a propracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby (je-li těsto příliš tuhé, přidáme trošku vlažného mléka). Posypeme moukou a přikryté necháme na teplém místě vykynout podle potřeby 60-90 minut.

2

Na přípravu náplně povidla, rozinky s rumem a skořici promícháme tak, aby šla náplň roztírat (jsou-li povidla příliš hustá, přidáme 1-2 PL vody).

3

Těsto po vykynutí ještě jednou promícháme a přendáme na pomoučený vál. Vyválíme z něj 1,5 cm silný obdélníkový plát (cca 30 x 40 cm).

4

Náplň natřeme na těsto tak, aby nám po obvodu zbyl malý okraj těsta. Obdélník srolujeme a spojíme tak, aby vznikl věnec. Věnec vložíme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.

5

Ponecháme ještě 1/2 hodiny na teplém místě. Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

6

Po upečení vyklopíme bábovku z formy a ještě teplou ji potřeme medem.