Flag

Letní meruňkové vlnky

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
Výborný moučník pro letní dny.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou (Ø 8 mm)

Přísady

Na křehké těsto
300 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
180 gmáslo nebo margarímu změklého
Na odpalované těsto
130 mlvoda
30 gmáslo nebo margarínu
80 ghladká mouka
20 gGustin bez lepku Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
300 gmeruňky
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
500 mlsmetana ke šlehání 33% (vychlazené)
Na ozdobení
30 gčokoláda hořká
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu křehkého těsta promícháme v míse všechny suroviny a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát o velikosti 30x40cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

2

Na přípravu odpalovaného těsta svaříme v malém kastrůlku vodu a máslo nebo margarín. Kastrůlek sejmeme z plotny a přidáme mouku smíchanou se škrobem. Vařečkou vypracujeme z těsta hladkou kouli, kterou pak asi 1 minutu za stálého míchání zahříváme ("odpalujeme") a poté dáme do mísy. Do těsta postupně zapracujeme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Kypřicí prášek vmícháme až do vychladlého těsta.

3

Těsto naplníme do sáčku s řezanou trubičkou, na korpus naneseme podélně 5 pásků ve tvaru vlnek v rovnoměrných vzdálenostech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Upečený korpus necháme v plechu vychladnout na kuchyňské mřížce.

5

Na přípravu náplně umyjeme meruňky, necháme je v sítku okapat, rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké plátky. Créme Olé ušleháme podle návodu na obalu s 500 ml smetany ke šlehání. Náplň naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme dekorativně mezi vlnky z odpalovaného těsta a na povrch naskládáme plátky meruněk.

6

Na ozdobení nasekáme čokoládu nahrubo a necháme rozpustit v kovové nebo ohnivzdorné misce ve vodní lázni na mírném ohni. Rozpuštěnou čokoládou naplníme mikrotenový sáček, ustřihneme růžek a ozdobíme povrch koláče. Až do podávání uložíme do chladničky.