Flag

Letní větrníky

asi 20 porcí
Středně obtížné
50
Svěží větrníky s dvojí náplní z Věnečků Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
2x plech na pečení

Přísady

Na těsto
1 baleníVěnečky Dr. Oetker
125 gmargarín
250 mlvoda
3 ksvejce slepičí
Na krém
650 mlmléko polotučné
150 gmáslo změkklé
60 gmoučkový cukr
1 balíčkuJahodová náplň Dr. Oetker + směs na přípravu krému (součást balení Věnečků Dr. Oetker)
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Picture - Věnečky Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker + směs na přípravu krému (součást balení Věnečků Dr. Oetker)
1

Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s margarínem, vodou a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme větrníky (ø 5 – 6 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C


(prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme!)

2

Větrníky necháme vychladnout.

3

Ze směsi na přípravu krému a mléka uvaříme krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.

4

Náplň připravíme se smetanou podle návodu na obale.

5

Větrníky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části větrníků nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krém. Náplň naneseme do cukrářského sáčku a nastříkáme na krém. Zakryjeme vrchní částí větrníků a povrch pocukrujeme. Uchováváme v chladničce.