COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Lískooříškové  muffiny s topingem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Lahodné

12 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Lískooříškové  muffiny s topingem

Ještě potřebujeme:

formu na muffiny (12 kusů)
12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

100 g lískooříškový krém
175 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
125 g máslo (změklé)
2 ks vejce
4 PL mléko polotučné

Na topping:

250 ml smetana ke šlehání 33%
200 g lískooříškový krém
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
100 g máslo
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme krém, mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, mléko a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do košíčků rozložených ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 20 Minuty

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu topingu nalijeme smetanu do kastrůlku a přivedeme ji do varu. Odstavíme, přidáme lískooříškový krém, nalámanou polevu a máslo a za stálého míchání vše vymícháme dohladka. Přelijeme do mísy a hmotu necháme při pokojové teplotě vychladnout. Poté přidáme Smeta-fix a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dotuha. Toping naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na muffiny.

Nutriční hodnoty na recept Lískooříškové  muffiny s topingem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2039kJ
487kcal
1851kJ
442kcal
Tuky 34.89g 31.72g
Sacharidy 38.44g 34.94g
Bílkoviny 5.54g 5.03g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek