COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka    

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

dle ilustrovaných kuchařských předpisů pro naše hospodyňky od Dr.Oetkera (30. léta 20. století)

O nás 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka    

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

Na těsto:

100 g máslo změkklé nebo margarín
50 g cukr
2 ks vejce
0,5 KL Aroma citrónové Dr. Oetker
150 g mák mletý
1 balení Bábovka Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
50 g rozinky

preparation

příprava

1

Máslo nebo margarín tře se v míse, pak se přidá cukr, dokud pěna nevznikne. Vmíchá se po jednom vejce, olej, citrónového aroma a mák. Posléze přidá se směs na bábovku, mléko a rozinky. Těsto vymíchá se, dokud není hladce uhněteno.

2

Těsto vloží se do formy, řádně vymaštěné a moukou vysypané. Těsto peče se ve vyhřáté troubě podle předpisu na krabičce bábovkové směsi asi hodinu.

3

Vychladlá bábovka se z formy vyklopí a cukrem posypati může.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka    

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1294kJ
309kcal
1172kJ
280kcal
Tuky 16.64g 15.13g
Sacharidy 35.22g 32.02g
Bílkoviny 6.92g 6.29g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek