COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka    

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

dle ilustrovaných kuchařských předpisů pro naše hospodyňky od Dr.Oetkera (30. léta 20. století)

asi 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka    

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

Na těsto:

100 g máslo změkklé nebo margarín
50 g cukr
2 ks vejce
0,5 KL Aroma citrónové Dr. Oetker
150 g mák mletý
1 balení Bábovka Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
50 g rozinky

preparation

příprava

1

Máslo nebo margarín tře se v míse, pak se přidá cukr, dokud pěna nevznikne. Vmíchá se po jednom vejce, olej, citrónového aroma a mák. Posléze přidá se směs na bábovku, mléko a rozinky. Těsto vymíchá se, dokud není hladce uhněteno.

2

Těsto vloží se do formy, řádně vymaštěné a moukou vysypané. Těsto peče se ve vyhřáté troubě podle předpisu na krabičce bábovkové směsi asi hodinu.

3

Vychladlá bábovka se z formy vyklopí a cukrem posypati může.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka    

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
1172 kJ
280 kcal
Tuky 16.64 g 15.13 g
Sacharidy 35.22 g 32.02 g
Bílkoviny 6.92 g 6.29 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek