COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Makové buchty

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

jako od babičky

12 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Makové buchty

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné vlažného
75 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce

Na náplň:

150 g mák mletého
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
100 ml mléko polotučné
50 g rozinky

Na potření:

100 g máslo rozpuštěného
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně smícháme v hrnci mák s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a rozinky, krátce povaříme a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájíme na 12 stejných dílů.

4

Do středu každého dílu naneseme náplň. Okraje těsta spojíme stlačením a přeneseme na vymazaný plech spojenou částí dolů. Povrch buchet potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

5

Buchty necháme zchladnout.

Nutriční hodnoty na recept Makové buchty

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1746 kJ
417 kcal
1394 kJ
333 kcal
Tuky 19.16 g 15.32 g
Sacharidy 54.05 g 43.24 g
Bílkoviny 9.37 g 7.50 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek