Flag

Makové buchty

12 kusů
Jednoduché
40
Buchty jako od babičky se 100% Mákem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Buchty můžeme připravit i s náplní jablečnou nebo tvarohovou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné vlažného
75 gmáslo rozpuštěného
1 ksvejce slepičí
Na náplň
150 g100% Mák mletý Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
100 mlmléko polotučné
50 grozinky
Na potření
100 gmáslo rozpuštěného
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně smícháme v hrnci mák s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a rozinky, krátce povaříme a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájíme na 12 stejných dílů.

4

Do středu každého dílu naneseme náplň. Okraje těsta spojíme stlačením a přeneseme na vymazaný plech spojenou částí dolů. Povrch buchet potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

5

Buchty necháme zchladnout.

Náš tip

  • Buchty můžeme připravit i s náplní jablečnou nebo tvarohovou.