Flag

Malinová roláda se šlehačkou

asi 1 roláda
Jednoduché
40
Lehký dezert z čerstvých malin
Přísady
Příprava
Náš tip
Roládu můžeme připravit i s jiným ovocem, např. borůvkami nebo jahodami.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
5 ksvejce slepičí
70 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
80 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
250 gmaliny
50 gcukr
šťáva z 1 citrónu
1 balíčekŽelatina v plátcích Dr. Oetker
4 PLvoda
400 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka.

2

Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem a i s papírem, na kterém se plát pekl, necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně vložíme do misky očištěné maliny, posypeme cukrem a pokapeme citrónovou šťávou. Maliny necháme stát, aby pustily šťávu.

5

Želatinu připravíme s vodou podle návodu na obale. V míse vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do rozpuštěné želatiny ihned vmícháme šťávu z malin. Zlehka vmícháme šlehačku a nakonec přidáme maliny. Jakmile náplň začne tuhnout, naneseme ji na plát a rozetřeme.

6

Plát zarolujeme a uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny. Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Náš tip

  • Roládu můžeme připravit i s jiným ovocem, např. borůvkami nebo jahodami.