na recept Malinový džem
1 kg | maliny očištěných |
5 g | Kyselina citrónová Dr. Oetker |
350 g | cukr |
1 balíček | Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker |
Do velkého hrnce vložíme maliny a promícháme s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s Gelfixem a přisypeme do směsi.
Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 3 minuty, odstavíme.
Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Na porci/kus | Na 100 g/ml | |
---|---|---|
Energie |
94kJ 23kcal |
547kJ 131kcal |
Tuky | 0.1g | 0.4g |
Sacharidy | 6.1g | 35g |
Bílkoviny | 0.2g | 0.9g |