COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mandlová bábovka s brusinkami a marcipánovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Netradiční z dvojího těsta

16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Mandlová bábovka s brusinkami a marcipánovou polevou

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
forma na bábovku (Ø 23 cm)

Na odpalované těsto:

125 ml voda
30 g máslo
75 g hladká mouka
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
3 ks vejce

Na třené těsto:

125 g máslo nebo margarín (změklé)
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks vejce
0,5 KL Aroma mandlové Dr. Oetker
200 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g mandle (mleté)
50 g rozinky
100 g brusinky (proslazené, sušené)
2 PL rum

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku marcipánová příchuť Dr. Oetker
2 zarovnaných PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu odpalovaného těsta přivedeme v malém hrnci vodu s máslem nebo margarínem do varu. Do vroucí hmoty vsypeme za stálého míchání mouku smíchanou se škrobem. Těsto vymícháme dohladka a přemístíme do mísy. Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do těsta zašleháme vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Necháme vychladnout.

2

Na přípravu třeného těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně přidáváme, po jednom, vejce (každé šleháme ½ minuty). Přidáme aroma, mouku a kypřicí prášek a šleháme na středním stupni dohladka. Zlehka ručně vmícháme mandle, odpalované těsto, rozinky, brusinky a rum. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 60 Minuty

3

Upečenou bábovku necháme 10 minut zchladnout ve formě, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Polevu připravíme podle návodu na obale a bábovku polevou potřeme.

Nutriční hodnoty na recept Mandlová bábovka s brusinkami a marcipánovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1185kJ
283kcal
1243kJ
297kcal
Tuky 14.17g 14.92g
Sacharidy 32.34g 34.04g
Bílkoviny 6.21g 6.54g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek