Flag

Mandlová bábovka s brusinkami a marcipánovou polevou

16 porcí
Jednoduché
40
Netradiční z dvojího těsta
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
forma na bábovku (Ø 23 cm)

Přísady

Na odpalované těsto
125 mlvoda
30 gmáslo
75 ghladká mouka
25 gGustin bez lepku Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
Na třené těsto
125 gmáslo nebo margarín (změklé)
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
0,5 KLAroma mandlové Dr. Oetker
200 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmandle (mleté)
50 grozinky
100 gbrusinky (proslazené, sušené)
2 PLrum
Na ozdobení
1 balíčekPoleva v prášku marcipánová příchuť Dr. Oetker
2 zarovnaných PLmléko polotučné
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu odpalovaného těsta přivedeme v malém hrnci vodu s máslem nebo margarínem do varu. Do vroucí hmoty vsypeme za stálého míchání mouku smíchanou se škrobem. Těsto vymícháme dohladka a přemístíme do mísy. Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do těsta zašleháme vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Necháme vychladnout.

2

Na přípravu třeného těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně přidáváme, po jednom, vejce (každé šleháme ½ minuty). Přidáme aroma, mouku a kypřicí prášek a šleháme na středním stupni dohladka. Zlehka ručně vmícháme mandle, odpalované těsto, rozinky, brusinky a rum. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečenou bábovku necháme 10 minut zchladnout ve formě, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Polevu připravíme podle návodu na obale a bábovku polevou potřeme.