Flag

Marcipánové pečivo

asi 50 kusů
Jednoduché
40
Křupavé pečivo s marcipánem a Polevou Duo kakao-skořice se sladí s vánočním obdobím.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
125 gmáslo změklé
75 gcukr
2 ksvejce slepičí
150 ghladká mouka
25 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
2 ksplech na pečení
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta marcipán nastrouháme na jemném struhadle. V míse vyšleháme marcipán, máslo s cukrem a vejcem šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a na středním stupni krátce vyšleháme. Těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme kroužky, proužky nebo obloučky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Povrch pečiva polijeme polevou a necháme zatuhnout.