COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mrkvové muffiny s mascarpone krémem a marcipánovými mrkvičkami

Lákavé muffiny,  rychle vyrobené z Celozrrného mrkvového koláče  Dr.Oetker, doplněné krémem z mascarpone a ozdobené nádhernými mrkvičkami z Marcipánu Dr.Oetker

O nás 15 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Mrkvové muffiny s mascarpone krémem a marcipánovými mrkvičkami

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
papírové košíčky

Na těsto:

1 balení Celozrnný mrkvový koláč Dr. Oetker
200 g mrkve
250 ml voda
75 ml olej
2 ks vejce

Na krém:

300 g mascarpone
100 g moučkový cukr
citrónová šťáva z jednoho citronu

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Těsto připravíme podle návodu na obale.

2

Plech vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem asi do 2/3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

3

Upečené muffiny necháme vychladnout.

4

Na přípravu krému krátce vyšleháme v míse všechny suroviny na krém elektrickým ručním šlehačem na středním stupni.

5

Větší část marcipánu obarvíme ručně na špičku nože červenou a žlutou gelovou barvou, aby vznikla oranžová barva. Z marcipánu tvarujeme malé mrkvičky, které dozdobíme nožem příčným rýhováním. Zbylý marcipán obarvíme zelenou barvou a vytvarujeme nať.

6

Muffiny ozdobíme krémem a marcipánovou mrkvičkou.

7

Necháme vychladit.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek