Flag

Netradiční džem ze švestek

asi 7 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento originální švestkový džem s vínem ale i mnoho dalších chutných džemů, marmelád či želé.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo vína můžeme použít i červenou ovocnou šťávu, např. hroznovou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1,5 kgšvestky (očištěné, odpeckované)
2 kspomeranč chemicky neošetřený
350 mlčervené víno
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
700 gcukr
1 balíčekPektin Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Švestky, víno, pomerančovou šťávu, kůru a skořicový cukr v hrnci dobře promícháme. Pektin Dr. Oetker smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

4

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Místo vína můžeme použít i červenou ovocnou šťávu, např. hroznovou.