COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Obláčkový dort s ovocem

(2)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Citrónové potěšení

asi 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Obláčkový dort s ovocem

Na těsto:

80 g hladká mouka
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
60 g máslo - změklé
2 ks vejce

Na ovocnou náplň:

400 g směs lesní ovoce
1 balíček Želatina v plátcích Dr. Oetker ( použijeme pouze 4 plátky)
3 PL voda
trochu citrónová šťáva (asi z 1/2 citrónu)
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

Na smetanovou náplň:

1 balíček Želatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 8 plátků)
6 PL voda
150 g jogurt bílý polotučný
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
trochu citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
150 ml citrónový likér (např.Limoncello)
500 ml smetana ke šlehání 33%

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180°C

Horkovzdušná trouba: asi 160°C

Doba pečení: asi 18 min.

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očištěný okraj formy tak, že necháme formu otevřenou. Vznikne nám tak volný okraj široký asi 1 cm.

3

Na přípravu ovocné náplně necháme ovoce rozmrazit, poté ho pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obale. Do ovoce vmícháme citrónovou šťávu, cukr a vanilínový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme podle návodu na obale a ihned vmícháme do ovoce.

4

Na přípravu smetanové náplně necháme želatinu nabobtnat s vodou podle návodu na obale. V míse smícháme jogurt s cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou, citrónovou šťávou a likérem. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinu vymačkáme a rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní 5 PL směsi. Poté želatinu ihned důkladně vmícháme do zbytku směsi. Zlehka vmícháme šlehačku, naneseme na korpus a uhladíme.

5

Do smetanové náplně ihned nalijeme ovocnou náplň a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Dort uložíme asi na 5 hodin do chladničky, nejlépe však přes noc.

Nutriční hodnoty na recept Obláčkový dort s ovocem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1088kJ
260kcal
913kJ
218kcal
Tuky 14g 12g
Sacharidy 19g 16g
Bílkoviny 2.9g 2.4g
0 Záložka