COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Osvěžující citrónová roláda

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro milovníky svěží citrónové chuti

1 roláda

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Osvěžující citrónová roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

4 ks vejce
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
0,5 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker
80 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

4 ks Želatina v plátcích Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
4 PL citrónová šťáva (z 1 citrónu)
70 g moučkový cukr
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)

Na posypání:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme cukr, vanilínový cukr, aroma a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme do pěny. Smícháme mouku s kypřicím práškem a zlehka ručně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Piškotový plát opatrně uvolníme, vyklopíme na papír na pečení vysypaný moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Papír na pečení zatím neodstraňujeme.

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu do vody podle návodu na obalu. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni téměř dotuha.

4

Do šlehačky vmícháme citrónovou šťávu, prosetý moučkový cukr a citrónovou kůru. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu. Nejdříve vmícháme asi 2 polévkové lžíce šlehačky pomocí metličky do rozpuštěné želatiny, poté ihned vmícháme želatinovou hmotu do šlehačky a ušleháme zcela dotuha.

5

Papír na pečení opatrně stáhneme z upečeného plátu. Piškotový plát potřeme náplní, od delší strany zarolujeme a nejméně na 2 hodiny uložíme do chladničky.

6

Před podáváním posypeme povrch rolády moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Osvěžující citrónová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 12418 kJ
2966 kcal
1147 kJ
274 kcal
Tuky 191.11 g 17.68 g
Sacharidy 255.66 g 23.65 g
Bílkoviny 52.18 g 4.83 g