Flag

Ovocné makové hvězdičky

asi 30 kusů
Jednoduché
20
Křehké makové pečivo se Mákem 100% Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud těsto při vykrajování příliš měkne, můžeme ho dávat průběžně vychladnout do chladničky. Slepené hvězdičky můžeme dozdobit rozpuštěnou polevou bílou Dr.Oetker. V dobře uzavíratelné dóze lze hvězdičky skladovat přibližně 3 týdny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 6 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 2,5 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 2,5 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 2,5 cm)

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gmandle mletých
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
170 gmáslo nebo margarínu změklého
1 ksvejce slepičí
Na potření
200 gdžem z červeného rybízu
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, mandlemi a mákem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.

2

Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm. Formičkou (6 cm) vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. U poloviny hvězdiček vykrájíme menší formičkou (2,5 cm) střed. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Hvězdičky po vychladnutí slepíme džemem.

Náš tip

  • Pokud těsto při vykrajování příliš měkne, můžeme ho dávat průběžně vychladnout do chladničky. Slepené hvězdičky můžeme dozdobit rozpuštěnou polevou bílou Dr.Oetker. V dobře uzavíratelné dóze lze hvězdičky skladovat přibližně 3 týdny.