Flag

Ovocné řezy se zakysanou smetanou

asi 24 porcí
Středně obtížné
50
Řezy jako z cukrárny s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
150 ghladká mouka
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmáslo - změklé
3 ksvejce slepičí
150 mlmléko polotučné
Na náplň
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
3 zarovnaných PLcukr
750 gzakysaná smetana
1 kgsměs lesní ovoce (ostružiny, maliny, rybíz, borůvky)
2 balíčkyDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlšťáva jablečná (nejlépe 100%)
250 mlvoda
4 zarovnané PLcukr
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného míchání necháme zchladnout.

4

Do vlažného pudingu zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni zakysanou smetanu. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnout.

5

Na náplň naneseme ovoce. Dort-želé připravíme se šťávou, vodou a cukrem podle návodu na obale a ovoce vlažným želé opatrně zalijeme. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.