Flag

Ovocný dort s jahodami

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Snadná příprava výborného svěžího slavnostního dortu
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
120 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmouka polohrubá
Na krém
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
300 mlmléko polotučné
40 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
70 gmáslo změklého
Na ozdobení
300 gjahody
1 balíčekCukrárenské želé červené Dr. Oetker
500 mlvoda
2 - 3 PLcukr
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Cukrárenské želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 - 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečený korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme mírně zchladnout. Oddělíme okraj formy a necháme vychladnout. Vychladlý korpus položíme na podnos a přiložíme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme máslo a vanilínový cukr elektrický ručním šlehačem. Krém naneseme stejnoměrně až k okrajům na vychladlý korpus. Ozdobíme jahodami a vložíme do ledničky ztuhnout asi na 2 hodiny.

4

Cukrárenské želé připravíme podle návodu na obale. Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. Při pokojové teplotě necháme ztuhnout. Po ztuhnutí opatrně oddělíme pomocí nože okraj formy od dortu.