COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Paví oko

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

TOP 10 domácích receptů (pí Fukanová z Brna)

1 roláda

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Paví oko

Na těsto:

2 ks žloutek
35 g moučkový cukr
2 ks bílek
35 g mouka polohrubá
2 PL džem meruňkový (můžeme použít i jiný druh)

Na těsto:

5 ks žloutek
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 vrchovatá PL Holandské kakao Dr. Oetker
5 ks bílek
130 g ořechy vlašské mletých
2 PL strouhanka z piškotů (rozmačkané válečkem)

Na ozdobení:

200 - 250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu prvního těsta na roládu utřeme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny přidáme sníh a pomocí elektrického ručního šlehače na nejnižším stupni zašleháme mouku. Těsto natřeme na plech vyložený papírem na pečení na obdélník o velikosti cca 25 x 20 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 - 12 minut

2

Po upečení překlopíme plát těsta na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Ještě vlažné těsto natřeme džemem a stočíme roládu „na dlouho". Necháme vychladnout.

3

Na přípravu druhé těsto, tmavého, utřeme žloutky, moučkový cukr, vanilínový cukr a kakao do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny zašleháme pomocí elektrického ručního šlehače na nejnižším stupni mleté ořechy, strouhanku z piškotů a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

4

Polovinu tmavého těsta nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyloženou papírem na pečení (jako „U" tak, že přesahuje přes delší strany formy, čela nevykládáme). Na toto těsto položíme upečenou roládu a zalijeme zbytkem těsta, uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 20 - 30 minut

5

Po upečení uvolníme nožem kratších strany formy a moučník opatrně vyklopíme. Stáhneme papír na pečení a necháme vychladnout.

6

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem dotuha. Vychladlý moučník ozdobíme pomocí zdobícího sáčku šlehačkou.

Nutriční hodnoty na recept Paví oko

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 10584 kJ
2528 kcal
1650 kJ
394 kcal
Tuky 157.71 g 24.60 g
Sacharidy 256.86 g 40.07 g
Bílkoviny 34.77 g 5.42 g