COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pečená jablka s karamelovým cukrem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

podzimní  pohoštění    

O nás 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Pečená jablka s karamelovým cukrem

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba

Přísady:

4 ks jablka (středně velké)
50 g rozinky
2 PL rum
50 g mandle nebo ořechy (nahrubo nasekané)
4 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
4 PL máslo

Na krém:

200 g mascarpone
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Jablka se slupkou omyjeme, osušíme a přepůlíme. Lžičkou vydlabeme dužinu kolem jaderníku.

2

Rozinky namočíme do rumu, promícháme s nasekanými ořechy nebo mandlemi a karamelovým cukrem.

3

Směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a přikryjeme alobalem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut pod alobalem, odkryjeme a dopečeme odkryté.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 35 Minuty

4

Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.

5

Jablka vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout. Ihned servírujeme ještě teplé s mascarpone.

Hodnocení moučníku: Skvělé chutné podzimní a zimní teplé pohoštění, kdy se pikantnost nakyslých jablek snoubí s jemnou máslovou chutí mascarpone a sladkými oříšky a rozinkami. Hodí se jako odpolední dezert ke kávě nebo čaji, vůně pečených jablek provoní celý byt.

Nutriční hodnoty na recept Pečená jablka s karamelovým cukrem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1909kJ
456kcal
1771kJ
423kcal
Tuky 16.28g 15.08g
Sacharidy 34.08g 31.55g
Bílkoviny 4.82g 4.46g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek