Flag

Pečená jablka s karamelovým cukrem

asi 4 porce
Jednoduché
20
podzimní  pohoštění    
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Karamelový cukr můžeme nahradit Třtinovým cukrem s rumovou příchutí.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
zapékací nádoba

Přísady

Přísady
4 ksjablek (středně velké)
50 grozinky
2 PLrum
50 gmandle nebo ořechy (nahrubo nasekané)
4 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
4 PLmáslo
Na krém
200 gmascarpone
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Jablka se slupkou omyjeme, osušíme a přepůlíme. Lžičkou vydlabeme dužinu kolem jaderníku.

2

Rozinky namočíme do rumu, promícháme s nasekanými ořechy nebo mandlemi a karamelovým cukrem.

3

Směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a přikryjeme alobalem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut pod alobalem, odkryjeme a dopečeme odkryté.

Doba pečení: 35 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

4

Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.

5

Jablka vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout. Ihned servírujeme ještě teplé s mascarpone.

Náš tip

  • TIP: Karamelový cukr můžeme nahradit Třtinovým cukrem s rumovou příchutí.