COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pečené karamelové cibulky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vykoušejte pečené cibulky s třtinovým karamelovým cukrem jako přílohu nebo jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo pečivem. Vhodné i jako chuťovka k vínu.    

4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Pečené karamelové cibulky

Přísady:

10 ks cibule červená (menší kusy)
1 PL sůl
5 ks stroužek česneku
3 ks rozmarýn (snítky)
1 KL kmín mletý
100 ml zeleninový vývar
3 PL olivový olej
3 PL balsamikový ocet tmavý
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Cibulky oloupeme. Spodní část seřízneme, aby se daly postavit, a vrchní část rozřízneme mírně do kříže. Osolíme, zasuneme do nich plátky česneku a kousky rozmarýnu, posypeme kmínem a postavíme do pekáče.

2

Vývar, olej, ocet a karamelový cukr smícháme v hrnečku a nalijeme na cibulky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 45 minut

3

Ihned podáváme.

Nutriční hodnoty na recept Pečené karamelové cibulky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 201 kJ
48 kcal
8 kJ
2 kcal
Tuky 0.07 g 0.00 g
Sacharidy 11.57 g 0.46 g
Bílkoviny 0.09 g 0.00 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek