Flag

Pečené karamelové cibulky

4 porce
Jednoduché
20
Vykoušejte pečené cibulky s třtinovým karamelovým cukrem jako přílohu nebo jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo pečivem. Vhodné i jako chuťovka k vínu.    
Přísady
Příprava
Náš tip
Cibulky můžeme před servírováním posypat parmazánem a čerstvým rozmarýnem. Můžeme také prokládat kousky jiné zeleniny, např. cuketou nebo lilkem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
10 kscibule červená (menší kusy)
1 PLsůl
5 ksstroužek česneku
3 ksrozmarýn (snítky)
1 KLkmín mletý
100 mlzeleninový vývar
3 PLolivový olej
3 PLbalsamikový ocet tmavý
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Cibulky oloupeme. Spodní část seřízneme, aby se daly postavit, a vrchní část rozřízneme mírně do kříže. Osolíme, zasuneme do nich plátky česneku a kousky rozmarýnu, posypeme kmínem a postavíme do pekáče.

2

Vývar, olej, ocet a karamelový cukr smícháme v hrnečku a nalijeme na cibulky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Ihned podáváme.

Náš tip

  • Cibulky můžeme před servírováním posypat parmazánem a čerstvým rozmarýnem. Můžeme také prokládat kousky jiné zeleniny, např. cuketou nebo lilkem.