Flag

Perníkové dukáty s duo polevou

30 kusů
Jednoduché
40
Voňavé vánoční pečivo s Perníkovým kořením a Polevou Duo kakao-skořice Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
110 ghladká mouka
110 gšpaldová mouka celozrnná
100 gořechy lískové mleté
60 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 PLPerníkové koření Dr. Oetker
špetkasůl
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
130 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na náplň
30 gdžem jahodový
Na ozdobení
1 balíčekPoleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-skořice Dr. Oetker
1

V míse smícháme obě mouky s ořechy, cukrem, vanilkovým cukrem, kořením, solí a kůrou. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Těsto rozdělíme na 30 dílů a z každého vytvoříme kuličku. Kuličky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí obráceného konce vařečky do každé vytvoříme důlek.

3

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Pečivo necháme vychladnout.

5

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch dukátů pocákáme. Do každého dukátu naneseme trochu džemu.