Flag

Perníkový dort s marcipánovou polevou

12 porcí
Jednoduché
45
Atraktivní dort potěší každého oslavence.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Marcipánovou polevu můžeme obarvit gelovou barvou Dr.Oetker a vytvořit barevný dort. Dort můžeme ozdobit ovocem nebo zdobením Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
250 gmouka polohrubá
120 gcukr
1 PLkakao
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
1 balíčekKypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
2 PLmáslo (rozpuštěné)
1 ksvejce slepičí
250 mlmléko polotučné (vlažné)
3 PLšvestková povidla
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 KLFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na náplň
200 gšvestková povidla
Na polevu
1 balíčekPoleva v prášku marcipánová příchuť Dr. Oetker
2 zarovnaných PLmléko polotučné
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme všechny suroviny a elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni nebo metličkou vymícháme do hladkého těsta.

2

Dortovou formu vyložíme papírem na pečení a těsto nalijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: asi 170 °C

Horkovzdušná trouba: asi 150 °C

3

Po upečení vyjmeme z trouby a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

4

Dort prokrojíme a na řezu namažeme povidly.

5

Polevu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme rovnoměrně na korpus, nožem uhladíme dohladka a necháme ztuhnout.

Náš tip

  • TIP: Marcipánovou polevu můžeme obarvit gelovou barvou Dr.Oetker a vytvořit barevný dort. Dort můžeme ozdobit ovocem nebo zdobením Dr.Oetker.