Flag

Pikantní jahodovo-rybízové čatní

asi 8 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Někdo to rád pálivé! Pikantní pochoutku z jahod a rybízu si můžete připravit i Vy se Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker. Ideální k sýrům a grilovanému masu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Čatní se hodí ke grilovanému masu nebo k sýrům.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gjahody očištěné
400 grybíz červený
100 gcibule červená
2 zarovnaných KLchilli koření
2 zarovnaných KLskořice mletá
2 zarovnaných KLsůl
200 mlčervené víno
50 mlbalsamikový ocet
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu čatní vložíme do většího hrnce na kousky nakrájené jahody a kuličky rybízu. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, koření, skořici, sůl, víno, ocet a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Čatní se hodí ke grilovanému masu nebo k sýrům.