Pikantní rebarborový koláč

(0)
3 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro odpolední siestu

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Pikantní rebarborový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

300 g hladká mouka
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

Na ovocnou náplň:

500 g rebarbora
250 g rybíz červený čerstvého nebo zmrazeného
1 balení Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
50 g cukr
250 ml nektar z černého rybízu

Na krém:

1 balení Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
200 ml mléko polotučné

Na posypání:

2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo nebo margarín, vanilínový cukr a tvaroh a vše ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a rozdělíme na tři díly. Jeden díl těsta vyválíme a vložíme na dno vymazané dortové formy. Zbylé těsto odložíme na pozdější použití. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu ovocné náplně omyjeme a očistíme rebarboru (neloupeme) a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. Pudingový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme asi ve 4 PL rybízového nektaru. Zbytek rybízového nektaru svaříme, přidáme ovoce a necháme povařit asi 5 minut na mírném plameni. Vmícháme pudingový prášek, povaříme nejméně 1 minutu a ovocní náplň necháme vychladnout.

3

Korpus necháme krátce vychladnout. Z druhého dílu těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který umístíme na předpečený korpus a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnou náplň naneseme na korpus. Pudingový krém připravíme podle návodu na obalu, avšak jen s 200 ml mléka a rozetřeme na ovocní náplň. Z třetího dílu těsta vyválíme kruh a naneseme ho na vrstvu pudingu. Těsto na okraji opatrně přitlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 40 minut

5

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na kuchyňské mřížce. Podáváme na druhý den po upečení, aby ovocná náplň dostatečně ztuhla

Nutriční hodnoty na recept Pikantní rebarborový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1386 kJ
331 kcal
762 kJ
182 kcal
Tuky 18.72 g 10.28 g
Sacharidy 37.54 g 20.63 g
Bílkoviny 6.58 g 3.61 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám