Pikantní rebarborový koláč

(0)
3 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro odpolední siestu

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pikantní rebarborový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

300 g hladká mouka
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

Na ovocnou náplň:

500 g rebarbora
250 g rybíz červený čerstvého nebo zmrazeného
1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
250 ml nektar z černého rybízu

Na krém:

1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné

Na posypání:

2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo nebo margarín, vanilínový cukr a tvaroh a vše ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a rozdělíme na tři díly. Jeden díl těsta vyválíme a vložíme na dno vymazané dortové formy. Zbylé těsto odložíme na pozdější použití. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu ovocné náplně omyjeme a očistíme rebarboru (neloupeme) a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. Pudingový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme asi ve 4 PL rybízového nektaru. Zbytek rybízového nektaru svaříme, přidáme ovoce a necháme povařit asi 5 minut na mírném plameni. Vmícháme pudingový prášek, povaříme nejméně 1 minutu a ovocní náplň necháme vychladnout.

3

Korpus necháme krátce vychladnout. Z druhého dílu těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který umístíme na předpečený korpus a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnou náplň naneseme na korpus. Pudingový krém připravíme podle návodu na obalu, avšak jen s 200 ml mléka a rozetřeme na ovocní náplň. Z třetího dílu těsta vyválíme kruh a naneseme ho na vrstvu pudingu. Těsto na okraji opatrně přitlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 40 minut

5

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na kuchyňské mřížce. Podáváme na druhý den po upečení, aby ovocná náplň dostatečně ztuhla

Nutriční hodnoty na recept Pikantní rebarborový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1386 kJ
331 kcal
762 kJ
182 kcal
Tuky 18.71 g 10.28 g
Sacharidy 37.65 g 20.69 g
Bílkoviny 6.58 g 3.61 g

Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní

Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám