COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pikantní rebarborový koláč

(0)
1 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro odpolední siestu

O nás 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pikantní rebarborový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

300 g hladká mouka
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

Na ovocnou náplň:

500 g rebarbora
250 g rybíz červený čerstvého nebo zmrazeného
1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
250 ml nektar z černého rybízu

Na krém:

1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné

Na posypání:

2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo nebo margarín, vanilínový cukr a tvaroh a vše ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a rozdělíme na tři díly. Jeden díl těsta vyválíme a vložíme na dno vymazané dortové formy. Zbylé těsto odložíme na pozdější použití. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

2

Na přípravu ovocné náplně omyjeme a očistíme rebarboru (neloupeme) a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. Pudingový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme asi ve 4 PL rybízového nektaru. Zbytek rybízového nektaru svaříme, přidáme ovoce a necháme povařit asi 5 minut na mírném plameni. Vmícháme pudingový prášek, povaříme nejméně 1 minutu a ovocní náplň necháme vychladnout.

3

Korpus necháme krátce vychladnout. Z druhého dílu těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který umístíme na předpečený korpus a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnou náplň naneseme na korpus. Pudingový krém připravíme podle návodu na obalu, avšak jen s 200 ml mléka a rozetřeme na ovocní náplň. Z třetího dílu těsta vyválíme kruh a naneseme ho na vrstvu pudingu. Těsto na okraji opatrně přitlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

5

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na kuchyňské mřížce. Podáváme na druhý den po upečení, aby ovocná náplň dostatečně ztuhla

Nutriční hodnoty na recept Pikantní rebarborový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1386kJ
331kcal
762kJ
182kcal
Tuky 18.71g 10.28g
Sacharidy 37.65g 20.69g
Bílkoviny 6.58g 3.61g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek