COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pikantní rebarborový koláč

(0)
3 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro odpolední siestu

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pikantní rebarborový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

300 g hladká mouka
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarínu změklého
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

Na ovocnou náplň:

500 g rebarbora
250 g rybíz červený čerstvého nebo zmrazeného
1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
250 ml nektar z černého rybízu

Na krém:

1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné

Na posypání:

2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo nebo margarín, vanilínový cukr a tvaroh a vše ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a rozdělíme na tři díly. Jeden díl těsta vyválíme a vložíme na dno vymazané dortové formy. Zbylé těsto odložíme na pozdější použití. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu ovocné náplně omyjeme a očistíme rebarboru (neloupeme) a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. Pudingový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme asi ve 4 PL rybízového nektaru. Zbytek rybízového nektaru svaříme, přidáme ovoce a necháme povařit asi 5 minut na mírném plameni. Vmícháme pudingový prášek, povaříme nejméně 1 minutu a ovocní náplň necháme vychladnout.

3

Korpus necháme krátce vychladnout. Z druhého dílu těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který umístíme na předpečený korpus a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnou náplň naneseme na korpus. Pudingový krém připravíme podle návodu na obalu, avšak jen s 200 ml mléka a rozetřeme na ovocní náplň. Z třetího dílu těsta vyválíme kruh a naneseme ho na vrstvu pudingu. Těsto na okraji opatrně přitlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 40 minut

5

Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na kuchyňské mřížce. Podáváme na druhý den po upečení, aby ovocná náplň dostatečně ztuhla

Nutriční hodnoty na recept Pikantní rebarborový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1386 kJ
331 kcal
762 kJ
182 kcal
Tuky 18.71 g 10.28 g
Sacharidy 37.65 g 20.69 g
Bílkoviny 6.58 g 3.61 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek