COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Povidlový cheesecake

(2)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Skvělý cheesecake s originální náplní s povidly a Zlatým klasem Dr. Oetker. Ideální na podzimní odpoledne.

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 Minuty

Přísady

Přísady

na recept Povidlový cheesecake

Na těsto:

150 g hladká mouka
špetka sůl
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
60 g cukr
125 g máslo změklé změklé

Na náplň:

200 g švestková povidla
250 g tvaroh polotučný
125 g mascarpone
200 g zakysaná smetana
2 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
3 ks vejce

Na ozdobení:

400 g zakysaná smetana
2 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, kakaem a cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Směs naneseme na dno vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 7 min.

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme povidla s tvarohem, mascarpone, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a Zlatým klasem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Poté přidáme vejce a ještě asi 1 minutu šleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajem a do plechu nalijeme vodu tak, aby forma byla do poloviny potopená. Teplotu v troubě snížíme. Vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: asi 60 min.

4

Troubu vypneme, pootevřeme dvířka trouby a ještě cheesecake necháme ve vyhřáté troubě dalších 60 minut.

5

Cheesecake necháme vychladnout.

6

Na ozdobení smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a vychladlý povrch cheesecaku potřeme.

Nutriční hodnoty na recept Povidlový cheesecake

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1612kJ
385kcal
1051kJ
251kcal

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

Top 10 recepty Nejnovější recepty
1.
1.
0 Záložka