Flag

Pracny

150 kusů
Jednoduché
40
Tradiční české vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Pracny provoněné Holandským kakaem, Vanilkovým i Vanilínovým cukrem, ale i Skořicovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na pracny

Přísady

Na těsto
350 gmouka polohrubá
120 gmleté ořechy (vlašské nebo lískové)
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
210 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
6 kusůhřebíček rozdrcené
250 gmáslo změklé
1 PLmléko polotučné
Na obalení
150 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s ořechy, kakaem, cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a hřebíčky. Přidáme máslo a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky odpočinout. Poté těsto vymačkáme do máslem vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Pracny necháme po upečení mírně zchladnout, vyklopíme z formiček a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilínovým cukrem.