COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Punčové řezy

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

oblíbené

asi 24 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Punčové řezy

Na těsto:

10 kusů bílek
120 g cukr
10 kusů žloutek
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
270 g hladká mouka
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
250 g džem z červeného rybízu nebo jiného pikantního

Na sirup:

150 ml voda
120 g cukr
100 ml punč
1 KL Aroma punčové Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme mouku a sníh a opatrně ručně zlehka vymícháme dohladka. Víc jak polovinu těsta naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 150°C

Doba pečení: asi 15 min.

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Zbytek těsta rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Obě těsta naneseme ke kratším stranám jednoho vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrně rozetřeme ke středu tak, aby se obě těsta spojila, ale nesmíchala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: asi 7 min.

4

Korpus necháme vychladnout.

5

Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut. Směs necháme zchladnout a poté do ní přidáme punč a aroma.

6

Světlý korpus překrojíme na poloviny. Barevné pláty potřeme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pruhy – 2 žluté a 2 červené (1 pruh 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papírem na pečení vložíme 1 světlý plát a potřeme slabou vrstvou džemu. Střídavě nanášíme barevné pláty a prolijeme sirupem. Nakonec naneseme druhý světlý plát. Přikryjeme papírem na pečení, zatěžkáme a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

7

Poté vyklopíme na podnos, stáhneme papír na pečení a překrojíme.

8

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu obale. Naneseme ji na povrch a uhladíme. Nakonec dozdobíme polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.

Nutriční hodnoty na recept Punčové řezy

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 720kJ
172kcal
988kJ
236kcal
Tuky 2g 2.7g
Sacharidy 31g 43g
Bílkoviny 3g 4.1g
0 Záložka