Flag

Řezy s andělskými křídly

asi 25 kusů
Středně obtížné
40
Nejen na Váš vánoční stůl
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníMarcipán Dr. Oetker nastrouhaného
vejce
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
175 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gmáslo rozpuštěného
Na náplň
250 gtvaroh tučný
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
2 zarovnané PLrum
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ovocnou náplň
500 gkompot jahodový (po odkapání) nebo kompotu višňového nebo kompotu z červeného rybízu
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
200 mlvoda nebo šťávy z kompotu
2 PLcukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Marcipán Dr. Oetker  nastrouhaného
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme marcipán, vejce a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 7 minut). Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a spolu s máslem zamícháme.Těsto vylijeme na vymazaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na tvarohovou náplň ručně vymícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do hladké konzistence. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a důkladně vmícháme do připraveného tvarohu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do náplně. Náplň naplníme do cukrářského sáčku s velkým otvorem ve tvaru hvězdičky a na vychladlý korpus nastříkáme pruhy asi 5 cm od sebe. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

3

Na ovocnou náplň necháme kompot na sítku odkapat. Smícháme dortové želé s ovocem a šťávou nebo vodou a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny a opatrně naneseme na korpus mezi tvarohovou náplň. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.