Flag

Řezy s mascarpone

asi 20 porcí
Jednoduché
35
úžasné
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníPiškotové variace Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
50 mlolej
50 mlvoda
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
500 gmascarpone
150 gzakysaná smetana
60 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 PLcitrónová šťáva
6 PLmandlový likér Amaretto
Na potření a posypání
10 PLmandlový likér Amaretto
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme směs na pečení s vejci, olejem a vodou podle návodu na obale elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Plát necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse metličkou vymícháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, vanilínovým cukrem, citrónovou kůrou, šťávou a likérem dohladka. Poté do směsi zlehka vmícháme šlehačku.

4

Vychladlý plát rozkrojíme tak, aby vznikly dva obdélníky 20 x 30 cm. Jeden plát položíme na podnos a pokapeme 5 PL likéru. Naneseme polovinu náplně a přiložíme druhý plát. Pokapeme zbytkem likéru a potřeme zbylou náplní. Řezy uložíme do chladničky. Před podávání povrch posypeme kakaem.