Flag

Roláda s vanilkovým krémem

1 roláda
Náročné
40
Atmosféra slunečných dnů
Přísady
Příprava
Náš tip
Aby roláda při krájení nepraskala, nahřejeme nůž např. nad sporákem, přímo na plotýnce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na piškotové těsto
5 ksbílek
150 gmoučkový cukr
5 ksžloutek
150 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
350 mlmléko polotučné
1 zarovnaná PLcukr
125 gmáslo
2 PLmoučkový cukr
Na ozdobení
3 - 4 PLdžem malinový
1 balíčekPoleva mléčná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva mléčná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme moučkový cukr a vyšleháme dotuha. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 - 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečený piškot ihned vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme papír na pečení a stáhneme. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.

3

Na náplň uvaříme puding s cukrem a mlékem na hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Do máslové hmoty postupně přidáme pudingový krém a vše dobře vyšleháme.

4

Vychladlý piškot opatrně rozvineme. Džem protřeme přes sítko, aby se lépe roztíral. Nejprve piškot potřeme džemem, potom vanilkovým krémem a stočíme do rolády.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale a naneseme na roládu. Polevu rovnoměrně rozetřeme štětečkem po celém povrchu rolády.

Náš tip

  • Aby roláda při krájení nepraskala, nahřejeme nůž např. nad sporákem, přímo na plotýnce.