Flag

Rozkvetlé perníkové řezy

30 porcí
Jednoduché
15
Sladké jaro na talíři s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Řezy chutnají výborně i s malinovým či pomerančovým džemem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníPerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
2 balíčkyCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
600 mlmléko polotučné studeného
200 gšvestková povidla
Na ozdobení
1 baleníKvětiny oplatkové Dr. Oetker
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Květiny oplatkové Dr. Oetker
1

Směs na přípravu těsta vysypeme do mísy, přidáme vodu, olej a připravíme podle návodu na obale. Těsto nalijeme na dva vymazané a moukou vysypané plechy. Plechy postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 15 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Upečené pláty perníků necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme Créme Olé s mlékem podle návodu na obale. Vychladlý plát potřeme povidly, polovinou náplně a přiložíme druhý plát. Povrch potřeme zbylou náplní a uložíme do chladničky.

4

Řezy před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami

Náš tip

  • Řezy chutnají výborně i s malinovým či pomerančovým džemem.