Flag

Rozkvetlé rebarborovo-bezové želé

asi 5 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
40
Chutné rebarborové želé s jemnou vůní bezu si můžete připravit jednoduše i Vy s pomocí Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Aby se kvítky bezu dobře v želé rozdělily, je nutné sklenice během chladnutí několikrát otáčet.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
asi 1,6 kgrebarbora (850 ml rebarborové šťávy)
bez černý (5 květenství )
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kgcukr
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu želé rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme ponorným mixérem a šťávu přes cedník vylisujeme. Květy bezu opláchneme a kvítky otrháme.

2

Do velkého hrnce nalijeme rebarborovou šťávu a přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut

3

Na talířek kápneme 1–2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme, vmícháme otrhané kvítky bezu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • TIP: Aby se kvítky bezu dobře v želé rozdělily, je nutné sklenice během chladnutí několikrát otáčet.