COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rumové hruštičky s karamelem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

dokonalá kombinace chutí

asi 6 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rumové hruštičky s karamelem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na dezert:

6 kusů hrušky
400 g listové těsto
2 balíčky Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Na potření:

1 ks vejce
1 balíček Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

Na omáčku:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
800 ml mléko plnotučné
45 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu dezertu hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme plát. Plát nakrájíme na 12 stejných pruhů. Do dírek od jadřinců nasypeme třtinový cukr s rumovou příchutí. Každou polovinu hrušky zabalíme do pruhu z listového těsta. Přečnívající těsto odřízneme a vytvoříme z něj lístečky. Hrušky a lístečky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Do těsta uděláme ostrým nožem asi 4 zářezy a pomocí štětce nebo mašlovačku je potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch posypeme třtinovým cukrem karamelovým. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu omáčky uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen s více mléka, aby byl řidší. Omáčku podáváme k dezertu vlažnou.

Nutriční hodnoty na recept Rumové hruštičky s karamelem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1679 kJ
401 kcal
716 kJ
171 kcal
Tuky 17.20 g 7.32 g
Sacharidy 49.08 g 20.89 g
Bílkoviny 9.42 g 4.01 g