COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rumové hruštičky s karamelem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

dokonalá kombinace chutí

asi 6 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rumové hruštičky s karamelem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na dezert:

6 kusů hrušky
400 g listové těsto
2 balíčky Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Na potření:

1 ks vejce
1 balíček Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker

Na omáčku:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
800 ml mléko plnotučné
45 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu dezertu hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme plát. Plát nakrájíme na 12 stejných pruhů. Do dírek od jadřinců nasypeme třtinový cukr s rumovou příchutí. Každou polovinu hrušky zabalíme do pruhu z listového těsta. Přečnívající těsto odřízneme a vytvoříme z něj lístečky. Hrušky a lístečky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Do těsta uděláme ostrým nožem asi 4 zářezy a pomocí štětce nebo mašlovačku je potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch posypeme třtinovým cukrem karamelovým. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu omáčky uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen s více mléka, aby byl řidší. Omáčku podáváme k dezertu vlažnou.

Nutriční hodnoty na recept Rumové hruštičky s karamelem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1679 kJ
401 kcal
716 kJ
171 kcal
Tuky 17.20 g 7.32 g
Sacharidy 49.08 g 20.89 g
Bílkoviny 9.42 g 4.01 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek