Flag

Rumové hruštičky s karamelem

asi 6 porcí
Jednoduché
40
Dokonalá kombinace chutí ovoce.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na dezert
6 kusůhrušky
400 glistové těsto
2 balíčkyTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Na potření
1 ksvejce slepičí
1 balíčekTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Na omáčku
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
800 mlmléko plnotučné
45 gcukr
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme plát. Plát nakrájíme na 12 stejných pruhů. Do dírek od jadřinců nasypeme třtinový cukr s rumovou příchutí. Každou polovinu hrušky zabalíme do pruhu z listového těsta. Přečnívající těsto odřízneme a vytvoříme z něj lístečky. Hrušky a lístečky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Do těsta uděláme ostrým nožem asi 4 zářezy a pomocí štětce nebo mašlovačku je potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch posypeme třtinovým cukrem karamelovým. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu omáčky uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen s více mléka, aby byl řidší. Omáčku podáváme k dezertu vlažnou.